crush

the feeling when you crush zaman study dulu kala texting u after a while (years) promoting tudung wife dia jual.
kau rasa?

"hey, jual tdung plak ke?"
"tukar profesion plak.haha"

Cuba berbasa basi.

pfffttt..

know what, aku ni mudah feeling.
jangan lentok2 sgt ngn aku ni.bahaya.
bahaya sbb nt the promises rise again and...
and then you leave me just like that.
demiyu!

now i learn lots to stand with kau-dekat-dekat-ngan-aku-ni-nak-ape kinda thing.
kdg friendship depa ni lain mcm.
and itu la kekadang menghanyutkan aku ni.
haish..

semoga dielakkan menda2 negatip seprti ini...

dahle lately byk nau disogokkan dengan cerita2 spouse curang, spouse tak guna, spouse sampah kinda thing. my God, what happen to the world..huhu.


aamiinnn

and they were like "bes plak aku tgk hidup kau ni.."haha..i memang hepi sokmo.
slmat menjeles.
k bai.

Ootd Rabu

Time tudung elok.
Mood baek. Makeup kena. Hehe. 

Bengkel Siri 2

it was our second time organizing the bengkel katalog dan pengkelasan to all guru pusat sumber sekolah menengah negeri tganu since the 1st one kita tak mlibatkan semua daerah.
so mana2 yg tcicir ituari kita masukkan dlm bgkel ni.
the same penceramahs, cuma yg berbezanya ajk seorang dua.
and lokasi.
this time we did it at Tanjung Demong Beach Resort, Kuala Besut (15-17 August).
tapi kami tiba di resort 2 days before. and the 1st day we attending meeting at school, and preparing apa yang patut. 
Alhamdulillah, we, 11 orang, dapat melaksanakan dengan jayanya program ni.
cuma slack aku je lambat bagi air masa bigboss batuk bagi speech aluan.
YB plak yang hulur air ke bos. malu seyh.
tapi tade plak soseh2 lepas bengkel tu. cumanya i felt unease of that.hmm..
even cameraman kali ni tersangatlah amatur, still, gambar ade...here some:-


jawatankuasa bengkel
smpat kak aida bagi lip gloss.
ttiba pakai lipgloss pink.haha


org2 kuat bengkel
Aku pun baru blaja time bengkel ni.
yg siri 1 dah paham aritu. tapi sbb 4 bln tinggal aku baru la nk refresh smula.
seb baik ade zaidi

pengacara majlis asyik duk tanya pantun.
haha..kalo aku, memang hancus.

seluar senteng.. hahaha.
dem!



sabar

i really feel that my siblings (and I) were kurang sabar in various different things.
and one of us (i found that) memang kurang sabar bab2 makan.
and he would be like "cepat laa..lapar" kinda thing mcm tak menyempat.
and i dont like that.

my sulking heart brought me to drive early to Dungun.
i feel unease to be with him around since cakap pun tak guna.
it was the second time i facing that thing directly and it was very menyakitkan hati.

well, tell me that it is one of the faktor usia kinda thing but i feel very hard when people talkback to me. kalau benda aku buat tu tak betul i am very open to accept.
tapi kalau benda obviously memang melibatkan org lain dan ko sorg je yg problem i would not compromise.

tak pe lah.
tapi sakit hati.

kbai

memories

i learn that, if you wanna forget the moments u have created with someone, go to that place over and over again and create another moment.

well, u know what i meant.

just create another moment, and the memories would be redundant and the newest would be in front.
haha.

boleh tak camtu?

last minute

i am not a last minute person , thus i feel bad for people who do so.
especially when the tasks given a month or two sebelum hari kejadian.
and tup2 you come and tell "cik hani, dukacita..bla.bla.."
aku dah tak de feel nak marah ke nak apa since it would broke my excitement nak ke programnya besok. kecik besor je aku nengok ke budak ni.

i, personally, sangat appreciate org yg sejujurnya cakap dia tak leh buat, dari ko menyanggup and then at last you come out with nothing.
kalau aku ade kudrat ko akan mendengar bebelan kesal aku paling kurang 15min.
so arini sbb mls nk g bfast and the drink pon fresh2 green tea je, mmg aku pandang je la muka kau sambil senyum sinis.
beb, senyum sinis aku memang boleh membuatkan org marah seharian okeh..
kadang makan tahun.
tapi kalo ko x terasa tu memang ko hati kebal.

and because i am not a last minute people, i dun like people gimme task bagi arini esok nak, pastu data dalam tu nak macam2. u know what, aku tunggu tengok je ketua group bila nak assign tugas since group lain dah comeout with sort of report. itu pon sbb aku replace dia meeting crosscheck report. if not i wont know what actually happen in that jawatankuasa report. oh mai God.
i salute those people who could manage to do work last minute, bcz i am not.

plz la, kalau tak menyusahkan org, its okay, tapi kalau dah kacau tentatif program kita, it is a chaos.
aku ni bukannye buleh.
if not, the result pun tak semenggah mana lah.
dont blame me for the uncompleteness tuh.
k bai.


*sakit ati smbil kecewa

blessing day

last week i was membebel2 after knowing that my name has been picked as a respondent for uni happiness index. i was like "why me, i am not happy to be selected to join the happiness prog especially on my weekend!". padahal tak gembira sebab clash dengan activiti menyiapkan dulang hantaran. ngeh3.

and the officer who incharge calling me when i was at the meeting at Besut, telling that you may represent other at the same level. and i was like "oke fine, i will send someone replacing me"..
pastu tetiba postpone. nak juge aku pegi tu.haha.

it was a research program to rank the uni, involving 8 representatives from this campus, and kelantan.
it was a happy program, everyone enjoyed, tapi masa present ade sedikit kekerutan pada presenter since unhappiness have been clarified and expressed very well. agaknya kalau buat time weekend haritu makin tinggi index unhappiness. haha.

whatever.

i am not too much in complaining about the campus since, biasa la.
compared to others, mine was very small things..
bersyukur banyak ke camana ni?
cuma ade la sikit2 bab system and process of doc and proposals je.
thanks Allah for the positiveness.

and balik je office i have been surprised with the present from students.
ohmyGod, i am so blessed.
and few minutes then there was another student texting me for a dinner treat as a return for assisting her for independent study.
oh my.
tak perlu rasanya sampai ke begitu sekali.
mungkin Allah mau uji, ko nk riak ke camana?
mungkin juga satu blessing.

and i also got a pos laju.
presenting the faculty journal.
publishing my article from my independent study research.
oh my.

what a happy day.
thank you Allah.