BuddiesTrip

after half a year planning, akhirnya jadi juga reunion trip kali ni.
some of them i only met on that day selepas SPM dulu.
tak leh move on, masih rindukan mereka

being in Kundasang and KK with these all Buddies15 (even yg dpt attend only 7), memang satu pengalaman yg takkan dapat dilupakan.
memang planning bulan 8 tahun lepas, sempena tiket flight murah.
and the one who invited us was JemaNodeng.
yang lain-lain pantang diajak.
yg takleh g tu terikat dgn komitmen kj, and families.
yg family spoting , ikut.
nak tggu smua mmg xjalan la.

13hb july, gerak dari opis, terus shoot ke rumah hend, tggalkan Vyonce.
mlm tu stay umah Dr.Baya, and Dr-To-Be-Cheh. 
Pagi 14hb sebelum subuh gerak ke umah Mimi, then hasben dia anta ke Putrajaya Central.
terus ke KLIA2.

kat sana gather smua ngn Nieda, JemaNodeng, and Noudi.
bfast, solat, then baru gerak.
flight took 2 and half hours to KK.
my 3rd time naik belon ni memang menguji sedikit sbyk.
kwn2 bagus, menenangkan. hehe.
lepas lena, sembang, ngusik, lena balik.

sampai sana check-in kereta dulu.
Exora untuk 8 org, mmg ngam2.
at first g Jambatan Tamparuli dulu.
sampai je sana, Dr. Baya found out tayar keta botak.
call org keta, spent about 30min kat bgkel phew..
pastu started travel to Kundasang.
aku memang mabuk keta dengan jalan yg berpusing2, brek2, omg seb baik tak menyusahkan org.
tapi mmg every stop vomit.
tapi tak teruk la.

bila tgk view dari atas yg memang subhanallah taktau nak describe cantik.
check in kat Kiram Village-Pumpkin yg cantik design mcm bukan kat Msia.
in my heart i thanked Allah who gave me chance to be with this crowd in this place.
and thanked Allah gerakkan hati aku utk dtg.
Cantik giler!

malam tu xgi mana pon.
masak2, makan2, sembang2 sampai pagi.
mmg feel habis, tempat cantik, good friends, sejuk nyaman.
nak apa lagi kaann..
and the flow for the second day mmg smooth je.
gi Dairy Farm, hujan.
dah la berbaju kurung.
idea Noudi nak shoot gambar raya. 
seb baik tak bwk kebaya haha.
lencun, gamba pun tak brapa nak post haha.

2nd Day we went to Marina Court Residence depan Oceanus, area Pasar Filipina.
aku tak ikut g pulau, so jalan-jalan kat pasar je.
malam tu dinner beramai-ramai.
3rd day, check out.pastu balik dalam kegembiraan.

pastu takleh move on.
haha.

May Allah bless my friends.
i love them with all my heart.
let us meet in jannah.aminnn.

birthday

happy 33th and 1 day to me.
with the chaos of preparing jamuan raya perdana thing, birthday tidaklah beria sgt.
and my wish got so limited tahun ni.
suppose lagi banyak umur lagi banyak lah permintaan kepada tuhan.

the birthday wish firstly came from my lovely gorjes mother.
replacing, maybe. tq mom, i love you.
itu je yang preciousnya.
lain-lain, macam biasa saja. 
nothing new.

semalam Ya Allah aku memang makan sungguh2. 
smua booth aku g.haha. buruk betul.
semalam mmg lena awal.

hari ni sambung jamuan raya kualiti.
esok malam jiran ajak jamuan raya malam.
makan saja kan.


selamat hari raya.
selamat hati lahir.
semoga selamatlah semuanya.

rindu weyh..
no more birthday call came seperti suatu kewajipan for these eight years.
haih. barang yang lepas jangan dikenang.