end 2012 with....

assalamualaikum!
hye oren-licious, how are you?

baru je abes bercuti dalam hujan kat kg smggu.
hujan xda laa teruk sgt, spjg pjalanan saya dan sepercutian saya, ok je.
Allah sayang, biasa laa.. :)
Allah pon sayang kamu jugak..kan Allah tu Maha Penyayang..
ptg tadi sampai jam 3.30 lbih kuang.
cuti2 yg mmg saya bjalan je hari2..
well, saya mmg gemar berjalan2..hehe
ala2 senaman gitew..

yep!tday and tonite is the end of 2012..
everyones post new azam, new hopes, menunjukkan akhir2 detik 2012.

2012 gave me lots of memories..
macam tahun2 sebelumnya jugak.
tapi 2012 ni lain sikit, antaranya banyak mengajar erti kuat semangat, erti kawan dan sahabat, erti hidup, dan duniawi yang realitinya tak seindah mimpi.
dan jatuh bangun asmahani adalah dengan kekuatan hati yang Allah bagi ini, disokong oleh sekeliling dan famili. dan mohon tuhan tidak menarik balik kekuatan ini, dan berharap akan digandakan lagi untuk menempuh tahun hadapan. 

kuatkan saya Ya Rabbi for 2013..
aminn...

untuk 2013?
saya takda azam, since azam saya renew tetiap hari dan tetiap saat.
sudah satu, terus satu created..
cuma apa yang boleh saya putuskan ialah tahun 2013 ialah tahun on-my-mark..
means tahun untuk saya bersedia dgn benda2 baru..
sbb banyak benda baru menanti di hadapan.
ia bermula sejak 2012, end of september.
and i hav to siapkan perisai peluru dan kna pro menembak bagai.
supaya tidak ditembak..hehe..

ok, 2013, pls be nice to me k..
u treat me good, there i would be in return..
lets be fren ok.. *shake-hand* 

*tepat jam 12 malam, jom kita lock peti memori 2012, sipan leklok.
then lets us rebranding ourselves, with brand new day tomorrow....
semoga kita diredhai Allah.*

monday blues

hye oren-licious!

dah tade kegusaran psl hal smlm.
pagi2 stelah bfast di depan monitor ini, makanya aku tekun amat mengadap fail meja yang masih berbaki sebab katanya tarikh akhir hantar 26-12-2012. tetapi di saat diriku ini menjerit kegembiraan dan berniat untuk mencetak semua ituw, kuterima satu e-mail. oh-denggg!tunda tarikh hantar ke 31-12-2012..oke2, x perlu hangin kerana angin di luar itu sudah cukup sejuk tambah plak ngan aircond ni.
at least sudah siap maa...
ituw cerita Fail Meja.
tapi kudiberitahu tadi, "Manual Prosedur Kerja u camana?"
oh! skali lagi..dengggg!!
ituw skali kah?


denggg!!deng!!
terus kuar dari bilik-sebelah-tangki-aircond ini mencari ketenangan.
tapi kena masuk balik.

pikiran sudah di kampung.
rata2 di FB meng-hapdet klate hujan, dan ada ura2 mau banjir..
rantau pjg sudah x le g.
so, list shopping di rantau pjg harus di-delete.
hehe..

ada hati mau shopping ;smlm dah berabes, nak beli apo laiee jang???
ntah, kdg2, syaitonirrajimm ni mmg datang yg bertanduk emas kowt!
astaghfirullah...harus berzikir sentiasa ya wahai aney-xiaojie

seb baik ade aten.
kalo x, i'v no idea nak bjalan ngn sapa.
huhu..
lps snap skeping dlm Trio dan beli baju sama dengan aten,
skali kalih tpandang CikWan..
haha..mmg tpranjat juge.
kciknya dunia ni.
just sempat say hi-bye-muah2pipi je.
sbb tkjut, dia pun nak cepat.


haha!
aku beli dowh spek ni..
nk buat ape ntah.
tapi mcm chomel!
mcm kartun ja.


oke, slmt bercuti u ols!
opis tinggal i sorg jer ni..
smua kat depan xda.
15 org per 28 cuti arini.
dan smua pandang i ols pelik, 'cik aney!x cuti lagi?'
oh mai!

zassss!!

#orenjes

hye ols..
u know wat i'm thinking now.
sbnrnya takde laa besau beno mslhnya.
biasa laa, i am the over-critical-thinker..
penat tau jd org mcm saya..
huhu..

ini..

dan ini..

pelik tak pasang R3 kat myV?
huhu..
itew jer sbnrnya yg menggusarkan aku..
org bbunyik aku tukar stiker transformer nanti..
ahha!

moral of the story:
buatlah research sblom buat seswatu.
jgn mengikut sedap hati dan poket sahaja.


k bai!

konferensi

hye ols!

Isnin malam hingga ke khamis petang kami ber-persidangan di Intekma Resort & Conv Centre Shah-anan..stay kat Hotel UiTM . almaklumlah, sbgai staf harus menyokong apa jua yg dinamakan atas nama organisasi yg membayar gaji bulanan.

speaker2 yg bentang kertas kerja semua bes2, and few of them from usm dan depa adalah biasa dimata saya ni since every year kalo ade seminar organized by usm di kbg kerian my bos akan fwrd untuk balik-kg-sambil-menimba-pengetahuan. i loike the way Prof Zalina (BrainNetworkUSM) think about the library and librarian, and also Prof Dr Dzulkifli, VC Albukhary Univ yg sangat mementingkan impak kepada society dan kpada pembangunan insan,fitrah, ketuhanan, islamiyah, daripada berbijak tak tentu fasal dan hanya kerna nama dan jahil dan sombong. speaker2 lain pon bes, ada prof madya cantek dan softspoken  dari MyRA UiTM (tak igt nama), dan En. Fisol, Chief Librarian USM.
agaknya semua speaker inspired by conference kat usm aritu.

the idea adalah untuk transformation towards RU: role of library and librarians.
lbey kuang cenggitu lah.bak kat a VC, we transform together... (sambil senyum dan gelak)..
well, tersengguk2 dan main FB, insta pon i still could get wat the intipati semua kertas kerja tu okeh..
haha.watever!

of kos i met my-dol there..
ahaks..!
aktiviti penggambaran kembali aktif disitu.*clicks-clucks!*


day 1

melawat zone kanak2 di PPAS, new idea there.
one day kna bawak kakak amani yg suka buku itu ke mari.
she will love this!
but not aidid i think..huhu

kami masuk tgk XD movie.
pening kpala..
mmg USS lagi bes, tapi, oke laa kan..
nais! its nu' thing dlm dunia peng-library-an..
cgrats to PPAS!

seriyesly aku x pnh amik gamba berdua ngn bos.
so, apa lagi, jom bos..
dan bagi tmemeriahkan gambo, yg lain2 berada di sekitar juga dijemput bsama2.
snyummmmmm! *aku kelihatan beria di situ*

shomel!!!
mulanya tatau anak sapa.
mlm tu dok tgk2 gamba, my fren said, 'itu anak kak dellll!'
peh, anak librarian jugak rupanya.
igtkan anak pengunjung kat PPAS tu.
haha..
sgt kiut..mengikut cerita emaknya, tudung anaknya itu x smpat pin
sbb maknya takut ttinggl bas rombongan lawatan.
sbb tu rambut telinga terkeluar dr tdung.
haha..kak dell sgt kelaka.

dol sgt poyo nak amik gamba tengok tempat lain..
haha.
wall itu sgt menarik.
kalo bleh ada satu kat library opis aku kan ohsome!

dinner mlm tu.

oh-ho!

style muncung2 pose artis..
dah.lps ni tak usah amik gambo cenggitu.
buruk benau..
haha!

chik-ke-boom!

dewan dihias indah.
belon tu mcm diiikat saja di atas kepalaku.
terima kasih kepada photographer.

penat aku tempek bedak foundation berlapis2.
kesannya tidak kelihatan juge.
haha

day 3.
tajuk gamba ini adalah:
di kesempatan ini.

setelah sekian kalinya, this another new collection.
well, nice price.
mampu milik
kalo rosak ke lps ni takde lah terasa sgt..
:)

oke.itue saja.
mls nk cerita lain2 kjadian.
esok dah cuti weekend.
cepat sungguh masa berlalu ye.
tadi dpt markah SKT.
ok la even turun, tapi still on that range i dah puas hati.
apo nak dikato..

bai!

walk2-cuci-dompet

bohsan tahap gaban kuasa namblas semalam telah membawa kami ke negeri jiran.
haha.. 


ntahapa2..
kat station kopitiam pon nak bergambo..
dah namanya pown bosan kan..
bercahaya muka makjemah di atas kesan wuduk zohor..
sbb lps zohor terus start keta..
i zohor 230 sbb knyg brunch masak sndiri tapi tak brapa umph
tapi terpaksa telan jugak..haha
~.~
sampai2 pkul 4 terus makan since ateen x mkn lagi..
i ols dah makan 2 pggn pown masih mengorder ketiauw.
sudahnya tak abes pown.huhu

beriya mak sengeh kegembiraan..haha.

ngeteh..
asam laksa ngn roti.
coffee hazelnut , my fav..

skali lgi...
clucks!

ini takda kj lain menghabeskan uwang di dalam dompet.
saja jerw..
beriya nak, try dulu yg murah2..
sbbnya slalu smggu dua je rajin nak berlosyen bagai..
lps tu losyen ke mana, tangan kmbali kering.
jadi.istiqamah tu penting ye tuan-puan sekalian.
jom feeling2 buat cupcake gitew!haha..
^^
melihat deco2 krismas di mall

dipaksa berdiri dan senyum..
peace tu dia yg buat sndiri.tak suruh pown.

wuhu!!

shopping therapy kali ni pejam2 mata je.
ek eleh, pejam2 je dapat satu dua barang..kalo x pjam?
macam gigil u ols tgk smua nak SALE.
tapi, berpada2 lah..
i kan nak balik kg ujung tahun..
gaji dah masukkkkkkkkkkkk!!
terbayang RM berkepak2 melarikan diri dari dompet..haha..
but NO MORE tudung okeh..byk sgt yg beli tak pakai.
pakai skali dua..
nafsu-nafsi.
kita fokus bag plak..hahaha..

k bai..

wiken #1

hye ols!

tgh dok perhati pebenda yang boleh diedit untuk dokumen Fail Meja ni..
konpius plak mana satu nak kena buat..
skjp kna buat MPK skjp FM, they both not in the same format actually, then how she said that we just change the header je to make one to two?? buat je lah mana2 satu kan..haih..

tadi mgkin dah ke beratus kali ke mart, dan tadi juga kali ke beratus kali lupa nak beli sabun kreta.
haih, nak dibasuh guna Kuat Harimau kerrr cik Oren??
hmm..asyik lupa je..ni sbb semut laa masuk dlm gula, dah tapis pun xjadi jugak..
semut ni nak kenaa!
salahkan semut plak..watderrr..

 ye, mgkin separuh-harian dok mengadap laptop ksayanganku ini, dan tak siap2 juga FM ni..
seminit je fokus, pastu tgk Maharaja Lawak Mega mggu 5..
lps tu g buat air tea, pastu g makan rambutan, pastu tgk vclips..
banyak benda lain..haha..apakah ashmaniiiii....!

ttiba dol wassapp, mcm tau je tringat...
hehe.. ok beb, akukalau boleh mmg akan kawen ngn Fail Meja kalo dia boleh kawen ngn org..
kalau Fail Meja ini adalah boleh teman aku jalan2, tman aku bgelak ketawa, bimbing aku ke jalan yg benar, dan boleh bsanding atas pelamin indah bertema Fairy Tale dah lama oke dia menjadi darling aku..haha..kuat sungguh melalut ye..ke laut...
omg, suddenly, baru recognize that the FailMeja is also another "F" yang ada kat hidup aku recently..
hahaha..duish!

saing pon mls dah mlayan weng aku ni..
arini bior la dia hidup tanpa gangguan aku..
xda topik nak sembang.
eleh, wassap je kot..sambil pejam mata pon boleh..

mari kita sambung buat kj di hujung minggu dengan tenang dan selesa sbb tak perlu iron baju, boleh buat kj lewat mlm sbb x plu kesah esok  bgun lewat..

bai.bai..


aku kdg2 ntahapa2..
haha





FS.HM (smua nak singkatan.haha)


hye ols!

smlm malaysia kalah dowh!
bengang...!

geram..smua ada..
sakit2 hati, masuk bilik, makan ubat, pahamkan plan odit, tdo.
pagi td kna ketuk pintu,'banguuuunnnnnnnnnnnnnnnnn!'
seb baiki jugak ada yg boleh kejutkan.



saat2 ke-bengang-an diriku start di sini.
sumber: google

sumber: google jugak.
this is fadhli shas...
tak tau laa camana bleh minat player ni..
sbb dia punya senyum senget..
oh mai!haha
tak pe ye FS, even kna red-card, kami sokong anda.
selamanya HM..ok..
chill beb!
tetiba LIKE FB dia..
haha..
who care he has gf chantek..
MJ suka jerw.bukan nk bcinta dgn dia pown!
haha

jom delete lagu2 korea dalam simpanan..
haha.
bai!

hari report card

hye wednesday!

glad to say that i'v finished presenting 'report-card' for the year 2012.
even ada sorg sbb cuti dpt bby sgtlah harap dia xda mslh dgn apa yg dia dapat since its better than he had before.
glad sbb dah abes, but worst sbb perasaan  ni.. (mula nk nyanyi lagu dikalung kasihan-imran ajmain)
it's not worst actually, it's more on kasihan.
tapi, as what i'd explain each part yg dia patut dapat dgn markah sbyk itu dan ini, sesetengahnya memandang dgn sinis. sesetengahnya ok ajer, sesetengahnya why-why-why..

kalau cikgu mungkinlah boleh present exam paper, tapi ini...nak present fact and figure saja tak cukup.
terpaksa juga naik suara tapi masih berlapik..
dan time ni sgtlah berterima kasih kepada tuhan kerana saya adalah saya yg macam ni...
bermain dengan perasaan..dlm kepala 'how should i react?' , 'apa aku nk cakap ni?', 'alahai lah engkau ni'..dan macam2 lgi.

kalo dol ada dia paham ape benda semua ni.
so skang, as i pinned in my mind, dun trust anybdy, terpaksa lah sendiri simpan.

actually apa yg saya nak bukanlah menjadi fevret budak2 ni, cuma, mudahkanlah dan ringan2lah diorg ni memberi kerjasama dalam masa akan datang. jgnlah taknak buat kerja. pk2 kan lah amanah sendiri.dan sedar diri.

dan kalo tak puas hati cerita lah kalo tak puas hati saya bagi mark tak spatutnya. cakap.cakap. dan kenapa saya patut naikkan mark kat mana2 part..
tapi hanay seorang dua yg berani. yg lain2 mungkin dlm kpala bos-ni-nk-kna-kutuk-skjp-lg kinda thing.
mencik! bcakaplah korg. tapi 1je. jgn kasi aku dgr bnda2 tak elok korg nk ngumpat.
i already gave u ols chances to speak-out but u din.

diorg tak tahu camana saya nk berdepan dengan penilai pertama. my burden lagi laa besar..

'saya buat kj bukan main banyak, nape markah saya turun?'
oh my God! mahukah dibentangkan apa yg saya buat setahun ini tapi markah saya dah konfem2 turun.
mls lah nak compare2..buatje lah kj kita sedaya mungkin..
'alah, cik aney boleh laa'..
knapa plak kamu tak boleh?

inilah dia kan..

smoga saya cekal.
ini ttiba mintak report pengukuran tempoh yg belom pnah dibuat sebelum ni dan nk suh submit esok ape citer? kalo korg msti dah terus mc kan..phew!
nk meeting odit esok atau lusa.
plan schedule tak buat lg..

lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

*kalaulah boleh

evaluation




hye Monday!

wat i do tday?


sesi perjumpaan cikgu dengan pelajar untuk bagi exam result tahunan sudah siap.
itu baru sesi 1. mengadap Guru Besar tadi ada lah juga satu dua student yang dia komplen suh turunkan markah. ada yg saya turunkan 0.05 marks..ala, janji turunkan.

tergambar lagi apa yg ditextkan oleh my saing, "ingat, itu periuk nasi diorg"..
tapi pada saya, diorg akan dapat apa yang diorang kerjakan.
perasaan saya letak tepi.
even saya ini berbintangkan emotional, but i got also the professional sign on my bintang.
jadi, tak puas hati, diorg bleh speak-out.
sesetengah ada yang paham, sesetengah ada yg angguk tapi blakang crita, sesetengah ada yg depan kita pong-pang blakang ok, well, ragam2 manusia.
saya anggap diorg ni smua adek2, budak2.
tak perlu nak amik ati over sgt.
even ada sesetengah baya mak abah saya.
sorg dua baya kakak2 abang saya.
ada baya2 adik2 saya.

kawan2 yang tak faham akan cakap, "apa yg ko sosahkan.bagi je lah semua sama, abes cerita"
tak abes oke. esok2 saya ni kna menjawab di sana.
tak sampai di sana, di sini pon akan dipanggil untuk memberi alasan, why this, why that.

senang dibuli?
oke lah kalau itu yg diperhatikan.
cuma, apa yg saya boleh cakap is mana yang baik saya ikut, yg tak baik, kita alterkan jadi positif, untuk diikut. siapalah saya untuk membangkang..
reputasi saya pun nak dijaga.
banyak benda akan datang saya kena bkerjasam dgn diorg ni.
kalau saya ttiba marah melulu, lps ni saya nak mintak tlg, sapa nak buat.
mmg, diorg akan buat atas kapasiti saya ketua, tapi, x brapa seronok lah jalan kerja itu.

i dun wantto be a bos.i want to be a leader.
do work together. not only them doing work, but together.
hmmm..kerja adalah sebahagian dari kehidupan.
hidup harus penuh dgn kasih sayang.
kan...

saing berpendapat buat apa kita jadi fevret kalau tak sepatutnya.
mcm berkawan2..buat apa kalau kawan beribu tapi time susah semua silent.
well, it's true.
konteks itu tak betul di sini.pada saya lah.
kita bagi markah tinggi tapi kerja diorang ala2 kadar saja.
itu tidak betul.
saya bukan nak jadi fevret.saya cuma menjadi diri sendiri.
setengah org cakap, lembik lah ko ni..
well, for wat i fight kalau benda tu x betul pada saya.
berkata benar walaupun pahit. sbb itu ada yg suka, ada yg x suka.
saya buat apa yg saya rasa betul.
kalo saya salah, betulkan saya, jgn mengaibkan pula.

lain orang lain cara, kan...
dan cara saya begini.
buat dengan baik, baiklah akhirnya.
saya tidak meletakkan simpati di sini.
cuma atas pemerhatian saya sahaja.
dan fact & figure.
dan saya dah inform, apa yang diorg nak cakap, ckp sekarang.
jgn cerita belakang2.

Jumaat malam aritu..
bertemankan adam dan hawa.
saing yg mungkin dah meluat bertexting dgn saya..
aten juga.
dan semangat yg kentang.
tq Allah ^^

tapi saya tahu, akan ada bunyi juga.
harap saya kental..

bai.

planning baek punya

hye u ols..
 td jumpa format ni.. konon nanti nak fahamkan hal ehwal fail meja ni weekend ni sebelum assemble semua unit next week ngan bos..


 
hujung minggu ni kita bekerja dari rumah. mlm ni stay up buat pemarkahan SKT.
yes, mmg x siap jgk sbb ada lg yg x submit.
tapi atleast setelkan yg mana ada..
 wah!planning mmg hebat...


 sorry ye kawan2, i xleh join party-cocktail korang..
these 2-3 weeks mmg bz.
sbb hujung tahun nak balik kampung..
rindu mak!


 bai!

kesahnyaaa

Hye Friday!
semalam ttido awal.
tak smpt tggu housemate balik dari shah alam pon.
kunun nak tggu, tapi tatau laa kbosanan yg amat, tambahan pula dengan makan ubat segala.
sbb terover mkn ubat kot.dah tetiba je badan jadi x sedap dan boleh menyebabkan penyakit lain menjengah, kutinggalkan segala kerja2 atas meja dan lampu yg x tutup, pjam mata.lena.
hasilnya, harini kena ada org kjut ketuk pintu juga.
haih..apo nak jadi kau jang!

semalam, ku tinggalkan episode kena jadi oditor terjun itu.
even ado lah sekelumit tidak puas hati disiti. heh, mcm dio pon puas hati kalao tgh syiok2 buat kj ttiba dapat kol suh attend itu ini.
angel lah kau kan kalo bersikap sebegitu.
aku g jugak, dan cuba ikhlaskan hati.
dapat laa jugak ilmu sedikit sbnyk..
aku x brapa ikhlas mulanya kerana aku tade ilmu psl tu, jd nk g mengodit ape ke jads nya..
kang org tgk aku terkebil2..tak kaliber u ols nk cek keja org.

yg sorg tu x sudah2 tak puas hati nape aku x kawen2 lg..
omg! apo yg sosahnya kau tgk aku tak kawen.
bukannyo aku mintak kau sara hidup aku..

oke, tu cter keluh kesah i ols smlm.
hari ni jumaat.
marilah berhidup dengan aman dan damai.

esok bola!

bai!

tgh ON WMP kuat2..
nape ntah fan PC ni bunyi dengan kuat mcm heli.
pastu loji air tepi ni kuat giler proses air..
kalo bunyi mcm deru air kat jeram tu oke lah jugak..
pencemaran bunyi pepagi ni..huhu.



a note


fair lah ye kalau sama-sama menjeles..

i'm not questioning what u did, just asking hav u did it well.
takda makna2 terselindung eh.
well, dun act like angel u could read my mind by the texts i tapped..
.
eleh, jeles btau je lorh!

igt saya tak reti ke baca ayat awok tuu...
huhu! i got the degree like u too lah.

nak serkap jarang orang plak.
duish!

tuesday note

hye Tuesday!
how are you?
i'm not fine..
tadi elok sgt, fun buat kj semua.
skang smua dah balik, tggl i je kat bilik blkg ni.

sparuh hari duk mengadap borang ILL tu, redo balik yg induk punya. yg dia g PDFkan tu nape, kan dah susah nak edit.nak tukar nya sebaris ayat je. ok laa, i  know, hakcipta terpelihara. so kalo xamtuxyah laa buat perluasan skop. *oh!jgn citer lebih2.nanti kna ban*

tadi ade audit. igtkan nak semak fail meja je.
skali. hambek kau, smua dia 'selongkar'..
dan skang kenalah hadap untuk prepare suma report yang stahun stgh tak buat. phew!
mana nak pk nak betulkan fail meja.mana nak buat report.mana nak semak SKT staf.
nampaknya kembali ting-tong lah..
angel: time management aney! u can do that!

dol, kalau laa ko ade kat sini..
*mula lah episode sedey tu..huhu*

esok berbengkel plak seharian.
angel: oh! be strong aney!

bai.

weekendthings hech-tag

tgk bola..
peh! sangat emosi pada awalnya..
sungguh tak terkawal..
jiran2 sudah sedia maklum.
rumah yg ada 2 org je penghuninya itu bagaikan 30..haha.
padahal yg menjeritnya aku sorg saja.
Malaysia Menang..lwn Indon..
tdo dengan senyuman
*^^*

misi awal Disember adalah ke Gunung Ledang utk bermandi pagi.
tade pagi sgt kalau sampai dah pukul 10pg.
puas hati makjemah dapat berendam dengan tenang
bunyi air menderu, bersatu dengan alam.
sangat tenang ^^

inilah kawasan orang berpiknik


kami berjalan sampai penat, baru berenti park.
tingkat berapa?ntah..
yg penting bes.
gamba aten tak bagi lagi.upload yg mana ada kat tepon je.

ada laa kedai cenderahati secoet depan masuk tu.
baju I love Gunung Ledang.
takyah beli lah.banyak dah baju love itu, love ini.
tak pakai pon..yg penting...
amiik gambar..haha

depa dok juai rantai tulis nama bagai.
makjemah x main laa rantai tali itam ni u ols.
mak jemah pakai rantai emas berlian..
wah2..mengundang peragut nampak..

ini namanya mee udang banjir tanjung agas.
bukan main lps mandi penat2, g makan sampai ke muor.
slh kedai kot sbb kureng je rasanya.
huhu.
len kali i akan pastikan ye u ols, nama kdai dia.
but it was ok la, since service dia ok.
presentation makanan pon not bad.
i bagi 3 bintang per lima..
nah, amik batch Jalan-jalan Cari Makangggg ni

si aten ngan adeknya, adek aten.
gamba housemate tak de.
ntah tak terambik.sorry.
sbb dah housemate, ari2 nampak.haha.
lps mandi, makan, kita bershopping.
^^
yg ngantok tu ttiba fresh sbb shopping.
very the shoppaholic u ols..



ni baru awal disember dah berjalan bagai.
harus diingat gaji lambat lagi ye kak.
however, it's a nice weekend.



 weekend yang baik buat saya.
terima kasih kepada yang turut terlibat dalam menjayakan weekend saya ini.
sekian, terima kasih.

*ayat skema terikut2 sbb email kt supplier td..hehe.

ciao!





jujur

ya betul, kejujuran merupakan satu elemen yg penting dlm hubungan.
tak kira lah berkawan ke, berkasehan ke, bekerja ke, atau apa2 yang ber seangkatan dengannya.
skali kita tak jujur, mungkin akan merentap kepercayaan orang kat kita.

hurm..
bila skali tak jujur, the thing akan berkait2 dengan benda2 lain, menjadikan satu benda kecil menjadi besar.

semoga ia tidak berulang.

p/s: kepercayaan aku dah berkurangan di saat itu.

suara hati

kadang-kadang,

aku hanya mampu melihat.
aku hanya mampu mendengar.

tanpa mampu berkata-kata.

*~.~*

episod satu:
speechless...
terima kasih kepada yang terlibat dalam sesi luahan perasaan semalam..



housemate cheq, adilaJoe
pnat2 bersedih pastu lapo..
haha..supper naget ngn megi smlm kita yer..
mcm kelaka.

bff, durtiest..
she knows me very well..hehe..
kawan 11tahun, mau tak..

saing seperjuangan seperdagangan seperantauan,  en.am
ttiba baju nak sama?motiff?huhu.
ada caption gamba dlm pic ni sbb aku print screen..huhu

saing sejiwa, parehah
tak perlu describe pjg, dia dah tau cerita apa aku nk ckp.
haha..nujum ke hapa ko ni?



...........






dan hasilnya pagi ni...











malu dowh!!
ada yg perasan.
diorg: 'mata knape?'
aku: 'putus chenta...'
takda reason lain, itu je yg terkeluar..

sbb apa?
sbb sedey laa..huhu.

ok bai!




episode dua:-

No excuse given to a bday girl..need to  work jugak okeā€¦ @ateenkimi
bubye aten!
we do love you..
selamat konvo dan jadi alumni uitm.
jalan kamu masih jauh, mula langkah dgn bismillah.
wish u the best of luck..
nice to have you around..
ciao!


we are not santa

sementara menunggu gift2 diwrapping dengan santeknya..
apa kata kita click-cluck sedas dua..
haha..
tengs u ols temankan i..

ekceli harini gi beli gift utk quiz taklimat orientasi library utk student baru..
i ols kalau bab mencari gift mmg teruja lebih..
see!!
haha..oke bai!

myweekendthing

hujung minggu rileks-rileks

pebenda neh?
haha

tadi dah rotate, tapi upload dia jadi camni jugak.
oren, anything for you.
1st time servis kat wshop.
nerves. takut kna tipu.huhu

kerja baru.
i dont like indexing..
but now i have to..
tgk cover mjlh dewan sastera tu pon mcm membosankan.
well, as people say, yg xnak tu laa kita dapat..
*but i don hate it actually, i just dont like..lain tu...haha

smlm jalan2 kat DIY shop..
i found this..
sgt art..haha..
i loike..and i pinned this in my bedroom.
nais!