cerita cuti bergambar

petang kang cerita..

ok..tak petang lg actually.
break lunch hour.
hari selasa aritu tetiba decide nak ikut team bdk2 opis bercuti.
ikutkan ati mls, sbb xda geng bujang.
teringatkan si ateen, trus call, and after dia stuju, terus konfemkan.

sronok laa jugak.sbb jumaat aritu after annual meeting buku launched, rasa lepas sebeban.
dan relief. tetambah plak program kali takde nak berstruktur dan bertentatif bagai, makanya, saya bersetuju untuk join berkonvoi. oren pun dah nak kena ajar jalan jauh.prektis balik raya aji..kan oren..
rilek2 je laa sambil bermandi manda..

Cherating, well, memang aim-vacation.
planning tu ada, dengan kwn2.tapi since semua bz, maka tinggallah plan semata.
so, bila ada je peluang camni, grab je la..
percutian kali ni boleh ditermkan sbagai destinasi-bajet-dan-lepas-tensen-sebeban.
simple yet nice :)

ada beratus keping snap spnjg 2 ari ni..berpuluh antaranya aku paste kat sini.
mls nak susun deh.saya citer ikut gamba je laa ye.


menginap di LisNaRee.
keluar je dari hghway jabor-gambang tu, 1km je,
jmpa trefik lite.belok kanan.
jgn lupa bagi signal..hehe

ni meal 1st kat area2 situ.
warung kecik je.
mee cha-long..air jagung...
besta!

ini sapa?sapa?
haha..ini lah ateen namanya..
thanx ateen temankan saya..
hoihoi.pinggan liciin tuu..terbaek!!!

selepas check in, sblm masuk bilik.
dgn kunci masing2..
kak mas, kita bjiran ye..
*mata penat..pakai spek x pakai spek sama je.

ini kawasan kediaman kami...
snap sedas sblom masuk..

3 katil sebilik = RM 120,  oke laa kan..
nak bes2 p Awana Kijal laa..

swimming pool.
budak2 kalau tgk ni bersorak bukan main..
sbb aku x suka berenang, maka  aku takda perasaan..

kalau yang ini perasaan aku sangatlah teruja..
i loike beach!!

ini tetiba menjeling gedik ni pehal??

petang tu melaksanakan misi sandwich telur mayonis kak mas..
giler sedap sampai nak terbang..
tuna tu x abes, ada lg satu tak abes dlm peti ais kat umah.

saya seorang penjual sandwich!!
dua singgit-dua singgit!!

jualan hanya ditepi pool sahaja.
owh, sgt laku..mcm pisang goreng panas..
mariiii....mariii...!

berjalan melewati pantai antara aktiviti kegemaran saya.
precious bebeh!

obor2..
geli saya tgk..
kak norme ckp benda ni boleh terbang..
haha..
mcm jelly..geli weh tgkk...

yang bujang dihadapan, yg dah berpunya dok blkg2 laa ye..

potrait....

oh mai..
hehe..

misti buat..
tulis nama atas tanah amik gamba..

elok2 jalan kang terpijak..
xda hero nak gendong g spital.
berat tu satu hal.haha..

masyaAllah, sangat terpegun..

oh..!


jauh nun di sana..
kau kenapa aten..?

aku ke kiri kau ke kanan ~ juliana banos..
^.^

en. leman dipaksa main buaian..haha..
dia pun mlayan je kanak2 ribena ni..

bbQ..

bakor jgn tak bakor

semua org kna bangun teman I tgk matahari naik..
sungguh takjub dengan ciptaan tuhan.
1st time ever i duduk statik menyaksikan matahari tu naik sikit2.
sampai ke atas. 

semua org pun sama..haha..

cik oren di samping sahabat2 sejenama.
oo..diam2 berkenalan ye kau cik oren..

ni knapa ni?
haha..hebat ar mung..!!

ni nak masuk mjalah mangga jeruk ke ni?
haha.

malu ngn Nisa yang brenang ke situ sini..

sabotaj melarikan pelampong wafa tapi kna marah ngn en.leman.
haha..
hapa punya bos daa..


ombak, bawalah aku ke syurga!


sebelum balik..

sempat laa jugak membeli belah sikit.
kopok lekor sbgkus dua..buah tangan.

oh, sukanya dapat lepas gian mandi pantai..
lps ni ke mana?
sipadan?redang?perhentian?
haha.jgn lupa ajak I yaaa!!


7 comments:

  1. dari gambar saya dah paham~ (hanya kita jelaa paham)
    hahaha!
    tggu petang nnt~
    :)

    ReplyDelete
  2. haha! cepat update..jngn lupe ajak i jugak yer...
    cuti2 malaysia~ cuti rehat kan diri~ (siti nurhaliza)
    :)

    ReplyDelete
  3. wah bestnya cuti cuti kat cherating
    tapi kalau nak g area kuantan, aku lagi suka g main kat gambang waterpark.hehe selamat tak lemas compare ngan pantai.hehehe

    ReplyDelete
  4. oh..kna try g ni...
    aku pun takut nak mandi pantai..

    ReplyDelete
  5. mana lagi gambar nyer..letak la sumer yg dalam kodak tuh, macam la dia je ada gambar...hukhukhuk

    ReplyDelete

dah tekan kena laa tulis.